feedback

Sport Activities Fostering Equity (S.A.F.E.)

Project nr: 622762-EPP-1-2020-1-RO-SPO-SSCP

Perioada: 2021-2022

Buget: 60.000 euro

Coordonator: Asociația Umanistă Română

Parteneri:

• ACD La Hoya

• HASK Mladost

• OPES

• Social Hub

Conceptul de bullying este un fenomen global care afectează toate aspectele vieții unui adolescent, inclusiv viața socială și practicarea de sport. Această problemă are un impact asupra abilității de integrare și asupra dorinței de participare în activități ce pot fi asociate cu acest fenomen și schimbă complet perspectiva tinerilor în legătură cu aceste activități. Proiectul nostru plănuiește să identifice percepția tinerilor cu vârste între 15-20 de ani în legătură cu discriminarea de gen în anumite sporturi și să promoveze egalitatea de gen în rândul tinerilor din comunități restrânse. Credem că dacă toate sporturile ar trebui să fie accesabile pentru toată lumea, indiferent de vârstă, gen, aspect fizic sau origini. Sportul are beneficii pentru dezvoltarea armonioasă a tinerilor (atât fizic, cât și mental și spiritual). Oricine ar trebui să poată găsi un sport pe care să-l practice cu plăcere fără a fi discriminat pentru alegerile lor.

Luând în considerare nevoile identificate, am stabilit următoarele obiective specifice:

1. Dezvoltarea unei atitudini neutre din punct de vedere al genului către practicarea sporturilor, concentrându-ne pe schițarea percepțiilor tinerilor, antrenorilor și instructorilor legate de echitatea de gen și identificarea celor mai importante cauze care duc la inegalitatea și inechitatea de gen în practica sporturilor la „firul ierbii” (la bază/nivel amator). (O1)

2. Stimularea participării în sport a tinerilor din țările participante pe baza stimulării unui comportament ce susține echitatea de gen la nivelul tinerilor, al antrenorilor și al instructorilor implicați în practicarea sportului la „firul ierbii”. (O2)

3. Dezvoltarea și întărirea unei rețele de parteneri implicați în acest proiect, atât la nivel local cât și național și internațional, axată pe distribuirea și împărțirea unei experiențe echitabile de gen și pe promovarea sportului ca o unealtă pentru incluziune și lupta împotriva discriminării. (O3).

Calendar:

• Întâlnire de început – Italia – Octombrie 2021

• Întâlnire Spania – Ianuarie 2022

• Întâlnire Bulgaria – Iunie 2022

• Întâlnire România – Noiembrie 2022

Calea Serban Voda, nr. 28, Bucharest, Romania
Email: contact@asociatiaumanista.ro
facebook instagram

Blog Posts

Disclaimer

Important: This site has been setup purely for demonstration purposes and all the content are designed to showcase the U-DESIGN WP theme as it could look on a live site.
All images are copyrighted to their respective owners.